Doua sarbatori principale ale țării

În conștiința națională a fiecărui popor, natura a pus dorința de a trăi сum au moștenit strămoșii și a fi independent.
La 27 august 1991, prin decizia Marii Adunări Naționale a municipiului Chișinău, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat «Declarația de Independență».
Acest document istoric a proclamat Republica Moldova un stat suveran care poate «liber, fără interferențe externe, să-și decidă prezentul și viitorul în conformitate cu idealurile și aspirațiile sfinte ale poporului în spațiul istoric și etnic al formării sale».
Noul stat este acum numit Republica Moldova, iar 27 august este ziua unității națiunii. De atunci, în fiecare an, întreaga țară sărbătorește una dintre cele mai răspândite sărbători din lume — Ziua Independenței.
Există deja o tradiție de a sărbători această zi importantă pentru țara noastră. În fiecare an, pătratul Marii Adunări Naționale devine centrul sărbătorii. Liderii țării conduse de președinte vin aici și așează flori la monumentul marelui suveran Ștefan cel Mare. Apoi vine parada festivă, urmată de divertisment — concerte, spectacole ale unor vedete locale și invitate, festivități populare. Vacanța se încheie cu un salut mare.

Dar, dacă Ziua Independenței înseamnă autonomia politică și geografică a țării, Ziua Limbii aduce un omagiu tradițiilor culturale ale națiunii și patrimoniului, subliniind statutul cel mai important al limbii naționale.
Sarbatoarea «Limba noastra», este sarbatorita cu festivaluri culturale, expozitii dedicate artei si traditiilor tarii, concerte si festivaluri populare. În biblioteca noastră am organizat o expoziție de carti dedicată acestor două date importante.

DSCN6051

Ucrainenii care trăiesc în Republica Moldova au sărbătorit recent Ziua Independenței patriei lor istorice — Ucraina. Cele două sărbători principale — Ziua Independenței Republicii Moldova și «Limba noastră» ei consideră a lor și le celebrează împreună cu moldovenii și multe alte națiuni care locuiesc în țară, cu același entuziasm și credință în viitorul strălucit al patriei noastre.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s