“Familia este cel mai important lucru din lume”. – Prinţesa Diana .

97584830_1144395089273599_6008482096882909184_n

Pe data de 15 mai 2020 este slăvită Familia. Ziua Internaţională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite adoptată din 20 septembrie 1993. Scopul evenimentului este promovarea valorilor în familie cum ar fi toleranța, dragostea şi responsabilitatea. Începînd cu anul 1995 este sărbătorită pe întreaga planetă, cu scopul de  a da importanţă familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”.

Începând  cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în Republica Moldova.

Familiile sunt «nucleul de bază» a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre.

Dar fiecare viață de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.
Familia se află în centrul vieţii sociale, asigură bunăstarea membrilor ei, educând şi socializând copii şi tinerii şi îngrijindu-i deopotrivă pe cei mici şi pe cei vârstnici, asigură şi bunăstarea societăţii în ansamblu.

Familia este o formă de relaţii sociale dintre oamenii legaţi între ei prin căsătorie sau rudenie. Ea formează obiect de reglementare în domeniul de aplicare a unor legi speciale. Relaţiile în familie prezintă aspecte personale şi patrimoniale.

Familiile pot fi una dintre cele mai mari surse ale fericire.48414925_273126213379138_7673087691394646016_n

Nici o dragoste nu este atât de profundă, nici o bucurie nu este atât de deplină ca aceea care poate exista în cadrul familiei. Familiile ne pot ajuta să avem tot ce este mai bun în viață.

Termenul „familie” provine din limba latină – „famulus” (servitor), care reprezenta „ansamblul sclavilor și al servitorilor care trăiau sub același acoperiș, iar apoi casa în întregime: pe de o parte stăpânul, pe de alta soția, copiii și servitorii”. Prin extensie de sens, familia a ajuns să cuprindă rudele pe line paternă și rudele pe linie maternă, devenind, așadar, o comunitate formată din toate rudele de sânge, care asigură evoluția și continuitatea vieții sociale. Majoritatea oamenilor recunosc importanța familiei în momentele în care se simt singuri și au nevoie de sprijin moral. Din punct de vedere emoțional, mediul familial este menit să aducă stabilitate și armonie.

În familia noastră, noi iubim, slujim, propovăduim și învățăm unul de la altul. Ne împărtășim bucuriile și supărările. Relațiile de familie ne pot aduce încercări grele, dar ele ne aduc și o mare fericire. Fericirea în cadrul familiei este posibilă deseori, chiar și atunci când durerile nu ne ocolesc. Ca tot ce are valoare, pentru a avea o relație bună în cadrul familiei trebuie să faci eforturi, dar merită, pentru că familiile sunt menite să existe pentru totdeauna și să ne aducă bucurie.

Cu prilejul deosebit al sărbătoririi Zilei Familiei, vă transmit urările mele cele mai bune împreună cu îndemnul de a-i ocroti și prețui pe cei dragi și apropiați, în numele dragostei necondiționate, al înțelegerii și armoniei.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s