Navighează în siguranță

Ziua Siguranței pe Internet se desfășoară anual, în luna februarie. Scopul acestui eveniment este conștientizarea utilizării internetului în siguranță.

Peste 100 de țări au adoptat această sărbătoare, a cărui organizator este INSAFE — European Safer Internet Network. Astfel, se urmărește ca utilizarea internetului și a tehnologiei să fie făcute cu responsabilitate, în special de către copii și adolescenți.

Internetul are un rol pozitiv în viața de zi cu zi , indiferent ce facem, scriem un e-mail, ascultăm muzică, urmărim un film, sau lucrăm online. Din păcate, însă, există oameni sau organizații care pot profita de activitatea dinamică pe internet, furând date și informații personale. Iată de ce este foarte important ca fiecare cetățean să manifeste responsabilitate înaltă și să utilizeze într-un mod sigur gadget-urile, dar mai ales Internetul.

Copiii si adolescenţii sunt printre cei mai mari consumatori de internet, chat online, messenger. Însă, în afara informaţiilor interesante şi a multitudinii de jocuri, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane.

E important să se discute cu copii despre cum e corect să folosească internetul. Pentru aceasta trebuie să folosească parole puternice și unice după care nu trebuie să le spună la nimeni. Să nu dezvăluie datele confidențiale. Să nu oferi fotografii cu tine sau cu familia unor persoane pe care nu le cunoști. Internetul este un mediu bun, distractiv, informativ dar nu toate lucrurile pe care le citești sau vezi sunt adevărate și după finisarea utilizării paginii personale, deconectați-vă din acesta.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s